ICT

Huawei toi tutkimus- ja tuotekehitysyksikön Tampereelle

Huawei toi tutkimus- ja tuotekehitysyksikön Tampereelle.

Maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäteknologian ratkaisujen tarjoaja Huawei perusti syksyllä 2016 Tampereelle uuden tutkimus- ja tuotekehitysyksikön, joka keskittyy kuluttajatuotteiden audio- ja kuvantamisteknologiaan. Yksikkö työllistää noin 60 asiantuntijaa Hervannan Kampusareenalla.

Jättiyhtiön halukkuutta sijoittua Tampereelle vauhditti se, että seudulla oli saatavilla korkeasti koulutettua ja ammattitaitoista työvoimaa sopivilta tutkimusaloilta. Kampusareenalla asiantuntijat kehittävät kameraratkaisuja sekä kuvantamisen ja audion algoritmejä erilaisiin Huawein kulutuselektroniikkatuotteisiin.

Tutkimusyhteistyö Tampereen yliopistojen kanssa on tiivistä. Tutkimus- ja kehitysyksikkö on osaltaan piristänyt seudun työllisyysnäkymiä, sillä Kampusareenalta on löytynyt työpaikka jo kymmenille henkilöille.

- Huawei on muutamassa vuodessa noussut Suomen suurimpien yritysten joukkoon. Kaiken kaikkiaan Suomen tutkimus- ja tuotekehitysyksiköissä työskentelee tällä hetkellä jo yli 240 työntekijää. Kasvutahtimme ICT-alalla on ollut huima – vuonna 2015 se oli peräti 183 prosenttia, kertoo Huawein Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen johtaja Mikko Terho.

Hervannassa toimiva yksikkö on osa Huawein laajempaa mobiililaiteteknologiaan keskittyvää tutkimus- ja tuotekehityskokonaisuutta. Business Tampereen asiakkuusjohtaja Oula Välipakka pitää investointia merkittävänä koko alueen kannalta. Hänen mielestään Huawein kaltaisen globaalin toimijan sijoittuminen Tampereelle on hieno viesti muille toimijoille ja vahvistaa seudun ICT-ekosysteemin vetovoimaa entisestään.

- Kun ajatellaan Pirkanmaata liiketoimintaympäristönä, täällä on monet asiat kohdallaan – muun muassa yliopistot, joista valmistuu tulevaisuudessa lisää huippuosaajia ja jotka mahdollistavat erittäin monipuolisen tutkimustoiminnan sekä yritysyhteistyön. Täällä tehdään maailmanluokan asioita, toteaa Välipakka.

Uusien ulkomaisten investointien saaminen seudulle tarkoittaa vuosien työtä. Huaweinkin kanssa neuvoteltiin lähes viisi vuotta.

- Huawei on hyvä esimerkki siitä, kuinka pitkäjänteistä työtä uusien ulkomaisten investointien saaminen alueelle vaatii. Työ kantaa nyt hedelmää, taustoittaa Tampereen kaupungin kehitysjohtaja Kari Kankaala.

Tampereen tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö on Huawein toinen yksikkö Suomessa. Ensimmäisen yhtiö perusti Helsinkiin. Huhtikuussa 2017 yhtiö lisäsi palvelujaan Pirkanmaalla avaamalla Koskikeskukseen Service Centerin, joka tarjoaa opastus- ja korjauspalveluja kaikille Huawein laitemalleille. Myynnissä on myös puhelinten uutuusmalleja ja lisätarvikkeita.

Tampereen tutkimuskeskus on perustettu yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston, Suomen Yliopistokiinteistöjen, Tampereen kaupungin, Business Tampereen sekä Invest in Finlandin kanssa.