ICT

Insta DefSec – digitaalista tietoturvaa ja informaatioylivoimaa Pirkanmaalta

Insta DefSec Oy on suomalaiseen perheyritykseen, Insta Groupiin kuuluva turvallisuuden ja toimintavarmuuden korkeateknologiayritys. Yrityksen osaamisen ydintä ovat puolustusteknologiat, hätäkeskusratkaisut, kyberturvallisuus ja kehittynyt analytiikka. Insta-konserniin kuuluvat myös teollisuuden automaatioratkaisuihin erikoistunut Insta Automation sekä avioniikkatekniikkaan keskittynyt Insta ILS.

- Meidän ydinosaamisaluettamme ovat puolustus- ja ohjelmistoteknologiat. Olemme kriittisen turvallisuuden korkean teknologian talo, jonka tehtävänä on varmistaa yhteiskunnan turvallisuus yhdessä asiakkaidemme kanssa, varatoimitusjohtaja Jari Mielonen avaa Insta DefSecin toimintaa.

Insta DefSecin erityisosaamisalueet ovat johtamis- ja tilannekuvajärjestelmät, kansalliset ja kansainväliset kyberturvallisuusratkaisut identiteetin ja verkkoturvallisuuden hallintaan, sekä data-analytiikan ja keinoälyn hyödyntäminen johtamisessa tietomassojen avulla. Insta DefSec on puolustusvoimien strateginen kumppani, jonka lisäksi asiakassegmenttejä ovat viranomaiset, kriittisen infrastruktuurin toimijat sekä teollisuuden digitalisaation edelläkävijät.

- Toteutamme johtamisjärjestelmäratkaisuja puolustus- ja viranomaissektorille, ja erityisesti ilmavoimien kanssa meillä on pitkään jatkunut syvällinen suhde, Mielonen kertoo.

Satakunnan lennoston päätukikohdan läheisyys on vaikuttanut Mielosen mukaan osaltaan myös siihen, miksi Insta DefSecin toimitilat löytyvätkin juuri Tampereen Sarankulmasta.

- Meillä on perheyrityksen tarina ja sen juuret sijoittuvat tänne. Se, että olemme paikallinen toimija Pirkanmaalla, on meille siis myös arvovalinta ja olemme identiteetistämme ylpeitä. Toki sijainnillemme on myös rationaalinen peruste, on ollut hyvä olla lähellä asiakasta, Mielonen perustelee.

Kun puhutaan turvallisuudesta, pitää omata jatkuva kyky vastata riskitilanteiden aiheuttamiin vaatimuksiin ja viedä uudet toiminnallisuudet osaksi uusia järjestelmiä. Syksyllä valmistuva hätäkeskuslaitoksen uusi tietojärjestelmä ERICA lukeutuukin Insta DefSecin pitkään kokemukseen perustuviin projekteihin.

- Se on ollut tarkkuutta ja vahvaa asiakasyhteistyötä vaativa moniviranomaishanke yhdessä hätäkeskuslaitoksen, poliisin, pelastustoimen, sosiaali- ja terveys­toimen sekä rajavartiolaitoksen kanssa, Mielonen kertoo paljon mediassakin esillä olleesta suurhankkeesta.

Vahvaa turvallisuus osaamistaviedään myös maailmalle


Mielosen mukaan suomalainen turvallisuusalan osaaminen on arvossaan myös maamme rajojen ulkopuolella.
- Osaamistamme hyödynnetään monin eri tavoin kansainvälisissä yhteyksissä ja olemme mukana useissa hankkeissa. Meillä on hämmästyttävän paljon osaamista, jota arvostetaan maailmalla korkealle, Jari Mielonen avaa.

- Kansainvälistymisen kautta tapahtuva kasvu on keskeinen strategiamme ajuri ja kehitämme liiketoimintojamme usealla rintamalla kansainvälisille markkinoille. Ratkaisujamme löytyy jo yli 50 maasta. Olemme saaneet kanavan auki myös Yhdysvaltoihin ja globaaleja kumppaneita, joiden kanssa toimimme, on kertynyt jo toistakymmentä. Haluamme olla Suomalaisen yhteiskunnan turvallisuuden varmistaja yhdessä asiakkaidemme kanssa sekä kansainvälillä markkinoilla edistyksellinen ja innovatiivinen kumppani, Mielonen päättää.

Insta DefSec