ICT

Tarvitsemme työperusteista maahanmuuttoa

Colossal Order perustettiin vuonna 2009 tamperelaisen mobiilipelitalon yt-neuvottelujen seurauksena. Tuolloin neljä pelinkehittäjää päätti perustaa oman yhtiön, joka keskittyisi pc:lle tehtäviin simulaatiopeleihin. Ensimmäinen pelimme Cities in Motion julkaistiin 2011. Tämän jälkeen olemme julkaisseet kaksi peliä. Viimeisin, Cities: Skylines, oli valtaisa menestys.

Toimimme sataprosenttisesti Pirkanmaalla ja olemme keskittyneet pelien kehittämiseen. Myynnin ja markkinoinnin hoitava jakelijamme on ruotsalainen. Kotimaisia vaihtoehtoja jakelijoista ei ole. Vuodessa olemme lähes kaksinkertaistaneet henkilöstömme ja kymmenkertaistaneet liikevaihtomme.

Tavoitteenamme on viiden vuoden tähtäimellä pystyä tekemään peli per vuosi. Haluamme olla strategiasimulaattorien markkinoilla vakiintunut ja laadustaan tunnettu toimija. Laatumme lähtee tiimistä ja asiakkaiden kuuntelemisesta.

Toiminnassamme tiimi on tärkein. Minä toimitusjohtajana vastaan liiketoiminnallisista asioista, jotta tiimi voi keskittyä tekemään sitä, mitä he osaavat parhaiten. Työntekijämme viihtyvät, koska he ovat arvostettuja ja tärkeitä tekijöitä organisaatiossamme. Emme anna heidän myöskään tehdä liian pitkiä päiviä, sillä vapaa-aika on tärkeää jaksamisen kannalta. Iloinen ja levännyt työntekijä on tuottava työntekijä, ja tuottoahan me toiminnallamme haemme.

Alallamme on potentiaalia Pirkanmaalla, mutta potentiaalin realisoiminen vaatii alueen houkuttelevuuden lisäämistä kansainvälisesti. Työperusteinen maahanmuutto on alallemme edellytys, ja tänne tulemisen olisi oltava mahdollisimman helppoa. Me tarvitsemme osaavaa henkilökuntaa, jota meidän on etsittävä myös ulkomailta. Tarvitsemme alueelle myös parempilaatuista koulutusta, mikä edellyttää myös ulkomaalaisia opettajia.

Maamme on pieni ja markkinamme kansainväliset. Emme kilpaile toisten pirkanmaalaisten pelinkehittäjien kanssa, joten alallamme on mahdollista jakaa paljonkin tietoa siitä, miten menestyviä pelejä tehdään. Kun teemme menestyvää liiketoimintaa kehittämällä hyviä pelejä, lisäämme alueemme houkuttelevuutta kansainvälisesti. Näin voimme saada lisää osaajia ja sijoittajia.

www.colossalorder.fi

Mariina Hallikainen, Colossal Order Ltd.