ICT

Uusia ja tuttuja menestyjiä ICT-alalla

ICT-ala voi Pirkanmaalla hyvin. Käänsimme katseemme kolmeen Tampereella toimivaan yritykseen, joiden menestymisestä on jo nyt upeat näytöt.

Polar otti kurssin Pirkanmaalle

Sykemittauksen, aktiivisuusseurannan ja harjoitustietokoneiden edelläkävijä Polar Electro Oy avaa toimipisteen Tampereelle syksyn aikana, työllistäen arviolta parikymmentä ohjelmistokehityksen ammattilaista. Yrityksen kotikonnuilla Oulun seudulla on niin kova kilpailu tiettyjen alojen osaajista, että katseet oli käännettävä myös muualle. Päätös Tampereelle muutosta tehtiin turhia aikailematta.

Johtoryhmä totesi, että hyvää työvoimaa on todennäköisesti tarjolla, ja että nopeat liikkeet ovat tarpeen – parhaat osaajat kun viedään käsistä. Savikosken mukaan Tampereen puolesta puhuivat tekninen osaaminen sekä koulutuksen hyvä laatu. Ensimmäisessä aallossa löytyi huippuosaajia ja nyt näyttää siltä, että alue lunastaa sille asetetut odotukset, vaikka valintojen kriteerit ovat tiukat.

Polarin Ismo Savikoski, Vice President, Product & Services kertoo, että kovien ammattilaisten määrä on yllättänyt. Yhteydenottoja ja tapaamisia riittää, ja hyviä yrityspartnereita näyttäisi löytyvän. Seuraavaksi Polar hakee sekä web- että mobiilikehittäjiä. Savikoski vakuuttaa, että osoite Tampereella on pysyvä.

www.polar.com/fi

Lue myös "Polar on tullut Tampereelle jäädäkseen" >

Sofia Digital harppaa Aasiaan

Paljasjalkainen tamperelainen Sofia Digitalin toimitusjohtaja Ari Pöyhtäri oli jo 90-luvulla tutkimassa digitelevision mahdollisuuksia Future TV -hankeessa. Sittemmin hän perusti Sofia Digitalin, joka on ollut tekemässä esimerkiksi hybridi-tv:n ohjelmaopasta, Nelosen Ruutu -sovellusta sekä Yle Areenaa – Suomen suosituinta TV-palvelua. Nyt yritys on ottanut harppauksia Aasian markkinoilla. Uusin asiakas on kookas singaporelainen mediayhtiö Mediacorp.

Sofia Digital on profiloitunut HbbTV-standardin kanssa maailman kärkeen. Menestys on ollut pitkän työn takana; yritys on ollut aikoinaan aallon harjalla myös digi-TV:n eri muotojen kehittelyssä. Mediacorp vakuuttui osaamisesta eurooppalaisten referenssien perusteella; tuotteita on tuotantokäytössä Suomen lisäksi Virossa, Unkarissa ja Turkissa – hyvällä menestyksellä.

Kokemus kantaa hedelmää, ja Sofia Digital on kovassa nousussa. Neljän viime vuoden aikana se on tuplannut liikevaihtonsa ja kasvanut parikymmenpäiseksi. Vaikka hurjaa kiirettä rekrytointeihin ei ole, ovat silmät auki kotikentän tarjonnalle – uutisia Tampereen seudulla vapautuvista osaajista seurataan tarkasti.

www.sofiadigital.fi

Lue myös "Sofia Digital on interaktiivisen television kärkiosaaja" >

Grundium otti vauhtilähdön yrittäjäelämään

Mika Kuisman, Janne Haaviston ja Kimmo Alasen 2015 perustama Grundium on yrityksenä nuori, mutta startti liike-elämään on lähtenyt pirteästi. Eikä ihme. Tamperelaisella kolmikolla on insinöörityöstä taustallaan parinkymmenen vuoden kova kokemus ensin Nokian ja sen jatkoksi Microsoftin palveluksessa.

Ensimmäinen asiakas Grundiumilla oli tiedossa jo ennen kuin yritys ehti virallisesti rekisteriin, eikä tahti ole hidastunut. Käyttökohteet ovat moninaisia valmistavasta teollisuudesta terveydenhuoltoon ja tutkimuksesta urheiluun. Tällä hetkellä suurin työllistäjä ovat räätälöidyt kamera- ja kuvankäsittelyjärjestelmät. Eikä työ kolmikolta lopu.

Tampereen Hervanta on Grundiumin perustajien mielestä hyvä paikka kasvaa. Ilmapiiri on heidän mukaansa startup-myönteinen, ympärillä on yrityksiä yhteistyökumppaneiksi sekä osaamiseltaan Grundiumia hyödyttävä Tampereen teknillinen yliopisto. TTY:n kanssa onkin jo sovittu osallistumisesta kuvankäsittelyteknologian opetustoimintaan, ja ensimmäinen kesätyöntekijä värvättiin samasta osoitteesta.

www.grundium.com

Lue myös "Grundium otti lentävän lähdön" >