Palvelut ja kauppa

Elämyksiä kosken rannalla

G Livelab Livelaboratorio Tampere Oy on Suomen Muusikkojen Liitto Ry:n omistama osakeyhtiö, joka on perustettu vuonna 2018. Yhtiö operoi G Livelab-musiikkiklubia, joka sijaitsee Tampereen keskustorin kupeessa kosken rannalla.

G Livelab sijaitsee Frenckellin vanhan pannuhuoneen eksoottisessa miljöössä. Toimialana on ravintolatoiminta, mutta myytävä tuote on kokonaiselämys, joka muodostuu huippuluokan arkkitehtuurista, äänentoistosta, musiikista ja ravintolatuotteista.

Avasimme G Livelabin heinäkuussa 2019, joten olemme hyvin nuori yritys. Suhtaudumme tulevaisuuden näkymiin optimistisesti, ja osoituksena siitä teimme viidentoista vuoden vuokrasopimuksen sekä investoimme reippaasti tiloihin ja tekniikkaan, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Annamaija Saarela. Toimialan yleisiä näkymiä Saarela pitää valoisina, sillä elämystalous on vahvassa nousussa ja Tampereen kaupungin jatkuva kasvu vahvistaa myös uskoa tulevaisuuteen. Saarela toki tiedostaa suhdannevaihteluiden vaikutuksen myös heihin, erityisesti yritystapahtumien myynnin puolella, mutta on silti luottavainen.

Toimialan rekrytointilanne riippuu pitkälti toimenkuvasta. Tuotanto- ja teknistä henkilökuntaa on hyvin tarjolla, mutta ravintola-alan vahvoista osaajista tuntuu olevan pulaa, kertoo Saarela yleisestä henkilöstötilanteesta.

Kiinnostavasta kaupungista löytyi upea miljöö

Entä minkälaiset olosuhteet Pirkanmaa tarjoaa yritystoiminnalle? Mitkä syyt vaikuttivat siihen, että G Livelab laajentui juuri Tampereelle?

-Tampere on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki, ja kasvava elinvoimainen kaupunkiseutu. Kun Muusikkojen Liitto suunnitteli G Livelabin laajentumista Helsingin ulkopuolelle, oli Tampere luonteva vaihtoehto. Merkittävin tekijä laajentumiselle oli kuitenkin tarjolle tullut fantastinen tila, Frenckellin vanha pannuhuone. Tämä huikea rakennus on täydellinen miljöö G Livelab -brändille.

Edelleen Pirkanmaan vetovoiman salaisuutena Annamaija Saarela näkee pääkaupunkiseutua alemman hintatason, hyvät kulkuyhteydet, koulutetut ja helposti lähestyttävät ihmiset sekä hienon tekemisen meiningin.

-Toki negatiivistakin löytyy. Luovat alat ja elämystalous tarvitsevat taiteilijoita, mutta täällä on jo pidempään ajettu alas taidekoulutusta ja taiteilijoiden työskentelytiloista on pulaa. Tampereen elinkeinopolitiikan Annamaija Saarela näkee kuitenkin oleva hyvällä tolalla, ja kaupungissa ymmärretään tapahtumien merkitys aluetaloudelle.

Annamaija Saarela, G Livelabin toimitusjohtaja
Annamaija Saarela, G Livelabin toimitusjohtaja