Palvelut ja kauppa

Palkittua palvelua

Tampere-talo on valittu kuusi kertaa Suomen parhaaksi kongressikeskukseksi. Noin 700 tapahtuman ja 300 000 kävijän vuositahti tekee siitä yhden Suomen merkittävimmistä tapahtuma- ja kongressikeskuksista. Hyödyt talousalueelle ovat merkittävät; vierailijoiden suora rahankäyttö on vuositasolla noin 35 miljoonaa euroa.

Asiakastyytyväisyytemme ja -pysyvyytemme ovat huippuluokkaa, aivan kuten maineemmekin. Olemme vuosien varrella saaneet vieraaksemme merkkihenkilöitä Tom Jonesista Bill Clintoniin. Tampere-talossa toimii myös Tampere Filharmonia, Suomen ainoa pääkaupungin ulkopuolella toimiva täysimittainen sinfoniaorkesteri.

Kävijämäärät ovat olleet jatkuvassa nousussa, mutta suurin piikki on vasta tulossa. Tilamme kokevat toiminnalliset suuruudistukset Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoteen 2017 mennessä. Näistä merkittävin on Tampere-taloon pysyvästi muuttava Muumimuseo, ainoa laatuaan koko maailmassa. Museossa on ainutlaatuinen kokoelma Tove Janssonin alkuperäisiä tussi-, lyijykynä-, guassi- ja akvarellitöitä sekä Tuulikki Pietilän tekemiä pienoismalleja.

Noin tuhatneliöisen museon kylkeen tehdään Tove-kirjasto ja muumi-aiheinen työpaja. Aulatilojen yhteyteen tulee kahvila, à la carte -ravintola, viinibaari sekä museokauppa. Muutto tulee kasvattamaan merkittävästi sekä Tampere-talon että Muumimuseon kävijämääriä. Nykyisen 50 000 vuotuisen kävijän määrän odotetaan nousevan jopa kaksinkertaiseksi.

Museon vieraista reilusti yli puolet tulee Japanista. Monet suuntaavatkin Tampereelle yksin muumien vuoksi. Unelmana on luoda Tampereesta Suomen turismin kirkkaimpia vetonauloja, mitä tuetaan entistä enemmän myös markkinoinnilla. Turistivirtojen lisäksi Muumimuseo ja ravintolalaajennukset lisäävät entisestään Tampere-talon viihtyvyyttä ja vetovoimaa kongressi- ja kulttuurikeskuksena.

Tuntuu sopivalta, että muumit löysivät kotinsa juuri täältä. Toimintafilosofiamme lähtee vieraanvaraisuudesta, avoimuudesta ja huomaavaisuudesta – aivan kuten muumienkin. Kuljemme omia polkujamme, emmekä pelkää tarttua seikkailuun, kun sellainen tulee vastaan. Pikku Myyn sanoin: vakiintunut elämä ei tarjoa mitään jännityksiä!

www.tampere-talo.fi

Erika Eischer, Tampere-talo.

Muumit muuttavat Tampere-taloon

Moniko kongressi- ja kulttuurikeskus voi sanoa majoittavansa sinfoniaorkesteria ja muumiperhettä tiloissaan? Ainakin Tampere-talo, vuodesta 2017 alkaen. Muumimuseo, ainoa laatuaan maailmassa, muuttaa Suomen itsenäisyyden juhlavuonna pysyvästi Tampere-taloon.

Museo on ainutlaatuinen kokoelma Tove Janssonin alkuperäisiä taideteoksia. Uuden tuhannen neliön tilan yhteyteen tehdään myös museokauppa, Tove-kirjasto ja muumiaiheinen työpaja. Uudistettu Muumimuseo noussee suureksi vetonaulaksi Tampereen turismille. Kiinnostus on ollut suurta eritoten Japanin suunnalta.

muumilaakso.tampere.fi