Palvelut ja kauppa

Sanoista tekoihin

Tampereen keskustan ainoa yksityinen majoitusliike Dream Hostel avasi ovensa 2010. Tuolloin yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Ville Virkki hyppäsi vaimonsa kanssa mukaan täysin tuntemattomalle toimialalle. Vuosien saatossa kokemattomuus alalta on kääntynyt voimavaraksi.

- Ryanair lensi Dream Hostellin perustamisaikaan paljon Pirkkalaan ja matkailulla meni muutenkin lujaa. Silloin Tampereelta puuttui hostelli vaikka tarvetta oli. Päätettiin iskeä suoraan tuohon tarpeeseen ja perustaa hostelli sinne, minne sellainen tarvittiin. Nyt vuosien saatossa lennot Pirkanmaalle ovat vähentyneet, mikä on osaltaan myös hyvä juttu, sillä se on monen muun asian lisäksi pakottanut kehittämään toimintaa. Vuonna 2014 avasimme myös hotellipuolen, Virkki kertoo.

Nykyään Dream Hostel & Hotel tarjoaa palveluitaan yhä enemmän myös suomalaisille matkustajille. Virkin mukaan suurimmat haasteet ovat mielikuvien muuttamisessa.

- Suomalaisilla on vahvat käsitykset ja ennakkoluulot hostelleista. Todellisuudessa ne perustuvat vain satunnaisiin kauhutarinoihin ulkomailta. Ollaan osaltamme mukana muuttamassa näitä mielikuvia, sillä hostellissakin voi asua laadukkaasti. Työ tämän osalta jatkuu ja vaikuttaa merkittävästi esimerkiksi markkinointiimme, Virkki sanoo.

Dream Hostelin toimitusjohtaja Ville Virkki
Dream Hostelin toimitusjohtaja Ville Virkki

Yhteydet kuntoon

Matkailualan yritykselle toimivat lentoyhteydet ovat elintärkeitä. Virkki kertookin olevansa tyytyväinen työhön, mitä lentoyhteyksien eteen tällä hetkellä tehdään.

- Vuonna 2012 kävijöistämme 75 prosenttia oli ulkomaalaisia, nyt heitä on 40 prosenttia. Lentoliikenteellä on todella merkittävä vaikutus tämän alan toimijoihin. Jos Tampereesta halutaan tehdä matkailukaupunki, pitää yhteyksistä huolehtia.

Pirkanmaan kehittymisen eteen tarvitaan Virkin mukaan tekoja.

- Koko ajan täytyy pysyä liikkeellä ja miettiä uusia toimintamalleja. Minulla on se periaate, että tehdään eikä vain puhuta. Mikään ei kehity jos asioita puidaan vain kabineteissa. Pyrin itsekin tekemään työtä sen eteen, että Pirkanmaa pysyy liikkeessä ja kehittyy jatkossakin myös matkailun osalta. Matkailu tuo rahaa kaupunkiin eikä sitä toimintaa ole mahdollista siirtää Kiinaan, siksi siihen pitää panostaa.

Seuraavaksi Virkki aikoo tehdä Tampereesta Suomen saunapääkaupungin. Hostellin ja hotellin naapuriin avautuu pian yleinen sauna.

- Uskon Pirkanmaan vetovoimaan ja haluan luoda saunasta ilmiön. Toivottavasti Laukontorin saunaprojekti etenee myös osaltaan pian. Uskon siihen, että kun uskaltaa miettiä tarpeeksi hulluja, niin niillä asioilla on tapana myös toteutua, Virkki sanoo.