Rakentaminen

Kovaa kasvua

Vuonna 2012 perustettu ASUA on kasvanut toimintavuosiensa aikana kovaa vauhtia. Yhden miehen remontointiyrityksestä on tullut 20 ihmistä työllistävä remontoinnin moniosaaja, joka panostaa nykyään etenkin sisäilmaremontointiin. ASUA:n toimitusjohtaja Jarno Hämäläinen kertoo, että vuodet ovat vierineet nopeasti ja olleet kasvun osalta suopeita.

- Matka tähän pisteeseen on sujunut suhteellisen helposti. Totta kai kasvu tuo mukanaan myös haasteita, kun työntekijöiden määrä lisääntyy ja vastuu jakaantuu yhä useammalle. Onneksi rinnalle on löytynyt hyvä ja motivoitunut porukka tekemään ja kehittämään toimintaa!

Rakennusalalla sisäilmaongelmat ovat nousseet viime vuosina entistä enemmän esille myös mediassa. Tämä on näkynyt ASUA:n toiminnassa konkreettisesti lisääntyneinä töinä.

- Ollaan tietoisesti panostettu sisäilmaremontointiin ja sen alan ammattitaidon lisäämiseen yrityksessä. Tällä hetkellä puolet tekemistämme remonteista on sisäilmaremontteja, ja se trendi näyttää vain kasvavan. Meiltä löytyy talon sisältä erikseen sisäilmainsinööri ja lisää osaajia haetaan enemmän ja vähemmän koko ajan, Hämäläinen kertoo.

ASUA:n toimitusjohtaja Jarno Hämäläinen
ASUA:n toimitusjohtaja Jarno Hämäläinen

Töitä tarjolla

Hämäläisen mukaan tällä hetkellä alueellisesti suurimman haasteen tarjoavat toimitilat.

- Haasteena on edelleen löytää sopivat toimitilat tarpeeksi läheltä Tamperetta. Tällä hetkellä meillä on kaksi eri pistettä, joista toisessa on varasto ja toisessa toimistotilat. Meille sopivaa hybridiä ei ole vielä löytynyt. Uskon kuitenkin, että ratkaisu tähänkin löytyy pian. Tampere on hyvä ja toimiva keskittymä, josta on hyvät yhteydet ympäryskuntiin, Hämäläinen sanoo.

Rakennusteollisuudella menee tällä hetkellä hyvin. Pirkanmaalla meneillään olevat isot hankkeet pitävät alan ammattilaiset kiireisinä, mikä heijastuu osin ikävälläkin tavalla rakennusalan yrityksiin.

- Pirkanmaalaiset rakennusalan työntekijät ovat tällä hetkellä hyvin työllistettyjä. Rekrytoidessa huomaa käytännössä, että töitä tuntuu olevan alalla enemmän kuin tekijöitä. Tietynlainen työvoimapula lisää seudun vetovoimaa entisestään, mutta yrittäjän näkökulmasta tilanne on haastava.

Hämäläinen haluaa jatkossakin panostaa nimenomaan Pirkanmaahan.

- Tampere ja koko Pirkanmaa on positiivinen toimialue. Palveluverkosto on kattava ja kaikki on lähellä. Seuraavaksi olen yhteydessä ammattikorkeakouluun ja kartoitan yhteistyökuvioita. Juuri nyt olisi paikka nuorelle insinöörille, joka voisi tehdä vaikka opinnäytetyönsä meille ja sen jälkeen jäädä töihin täyspäiväisesti. Täällä on mahdollisuuksia todella paljon, kun itse pysyy aktiivisena.