Teollisuus

Ennakkoluulottomasti maailmalle

Rekisteröitymisen vaativassa e-Vientiasiakirjat -palvelussa vahvistettujen alkuperätodistusten TOP 5 -kohdemaat:

Pirkanmaan teollisuuden (TOL C) viennin kehitys vuonna 2017 oli myönteinen vientiliikevaihdon kasvaessa vuositasolla yhteensä 6,5 prosenttia vuotta aiemmasta. Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana kasvua kertyi 5,3 prosenttia ja toisen vuosipuoliskon aikana 7,7 prosenttia. Vuoden 2018 ensimmäisen vuosineljänneksen aikainen kasvu ylsi 5,6 prosenttiin ja toisen vuosineljänneksen aikana 5,7 prosenttiin verraten edellisvuoden vastaaviin ajanjaksoihin.

Viennin piristyminen on huomattu myös Tampereen kauppakamarissa, joka myöntää vientiin tarvittavia asiakirjoja. Yleisimpiä kauppakamarissa vahvistettavia ulkomaankaupan asiakirjoja ovat kauppalaskut, pakkausluettelot sekä erilaiset todistukset. Vuonna 2017 dokumentteja meni edellisvuotta enemmän ja vuoden 2017 taso ylitetään tänä vuonna.

Pirkanmaa on hyvin kansainvälinen maakunta, josta yritykset lähtevät ennakkoluulottomasti maailmalle. Kauppakamari on pitkään tutkinut pirkanmaalaisten yritysten kansainvälistymistä. Kiinnostavimmat maat ovat luonnollisesti pohjoismaat ja muut lähimarkkinat, mutta myös Kiinaan ja Venäjälle viedään aktiivisesti pirkanmaalaisia tuotteita. Vientivetureina toimivat isot teknologiateollisuuden yritykset, mutta alueella on myös vahvoja pk-sektorin vientiyrityksiä.