Teollisuus

Jatkuva uudistuminen tuottaa kasvua

Valmet Automation Valmetin automaatioliiketoiminta suunnittelee ja valmistaa automaatioratkaisuja yksittäisistä mittauksista koko tehtaan kattaviin automaatiojärjestelmiin.

Valmet Automation pyrkii parantamaan asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta tehostamalla heidän tuotantoaan ja parantamalla niiden kustannus-, energia-, ja materiaalitehokkuutta.

Päätuotteita ovat analysaattorit ja mittalaitteet, automaatiojärjestelmät, kamerajärjestelmät, laatusäätöjärjestelmät ja palvelut.

Pääasiakasryhmät toimivat massa- ja paperiteollisuudessa, muussa prosessiteollisuudessa, energiatuotannossa, meriteollisuudessa sekä öljy- ja kaasuteollisuudessa.

-Olemme viime vuodet kasvaneet keskimäärin seitsemän prosentin vuosivauhtia ja vallanneet markkinaosuuksia kilpailijoiltamme. Tämän on mahdollistanut jatkuva ja aktiivinen uudistuminen ja organisaation kaikkien osien kehittäminen, kertoo toimitusjohtaja Sami Riekkola.

Valmetin automaatioliiketoiminta toimii suhdanneherkillä aloilla, joihin globaalin talouden liikkeet vaikuttavat herkästi, mutta suhdannevaihteluita vaimentaa se tosiasia, että noin puolet liikevaihdosta tulee palveluista. Pyrkimys vakauteen ja kilpailukyvystä huolehtiminen ovat Riekkolan mukaan hyviä puskureita talouden heilahteluita vastaan.

-Me olemme jo pitkään satsanneet noin seitsemän prosenttia liikevaihdostamme tuotekehitykseen ja tämän jatkuvan panostuksen ansiosta olemme pysyneet kilpailun kärjessä. Lisäksi olemme jatkuvasti vahvistaneet ja uudistaneet organisaatiotamme, laajentaneet toimintaa uusille aloille sekä satsanneet asiakaspalveluun ja henkilöstön kehittämiseen, Riekkola taustoittaa Valmetin automaatioliiketoiminnan menestystarinaa.

Toimet ilmastonmuutosta vastaan ovat Valmetin automaatioliiketoiminnassa merkittävässä roolissa, sillä prosessiautomaatio vähentää parhaimmillaan prosessien päästöjä sekä energiankulutusta. Resurssien optimointi esimerkiksi selluloosateollisuudessa tai energialaitoksissa on myös asiakkaille kilpailuvaltti, siksi uusien prosessien suunnittelu sekä vanhojen kehittäminen ja hienosäätö ovat merkittävä työnsarka. Myös Tampereen Lentokentänkadulla sijaitsevan automaatioliiketoiminnan päätoimipaikan omassa arjessa pyrkimys kestävään kehitykseen on näkynyt jo pitkään.

-Olemme asentaneet aurinkopaneeleja toimitilojemme katolle, kannustamme vähäpäästöiseen työsuhdeautoiluun mm. hankkimalla biokaasumalleja, kannustaneet työntekijöitä pyöräilemään ja muutenkin liikkumaan, selvittää Sami Riekkola.

Rekrytoinnissa yrityksellä ei ole ollut ongelmia ja osaavaa työvoimaa on löytynyt melko hyvin. Asiaa on varmasti auttanut yrityksen hyvä brändi, joka kiinnostaa työnhakijoita sekä talosta huokuva hyvä yhteishenki ja organisaatioon sitoutuminen.

Pirkanmaan tarjoamia olosuhteita yritystoiminnalle Sami Riekkola pitää liki optimaalisina.

-Tämä seutu tarjoaa ihmisille erinomaisen mukavat olot asua ja Tampere on hienosti kehittyvä kaupunki, jossa on loistava palvelutarjonta. Myös ulkomaiset työntekijämme ovat viihtyneet hyvin ja lapsillehan täältä löytyy kansainvälisiä kouluja sekä päiväkoteja. Täällä on myös toimiva infrastruktuuri ja kehittyvä joukkoliikenne, jonka suunnittelussa voisi ehkä enemmän painottaa kehätyyppistä ratkaisua työ- ja asuinpaikkojen välillä, Riekkola päättää.

Sami Riekkola, Valmet Automationin toimitusjohtaja