Teollisuus

Kaikkien on turha kompastua samoihin kuoppiin

Lymed Oy on 22-vuotias painevaatealan edelläkävijä ja kehittäjä, tavoitteenaan elämänlaadun parantaminen sekä ihmisillä että eläimillä.

Olemme alallamme maailman ainoa ennakkoluuloton kokeilija, joka toteuttaa lääkinnällistä painehoitoa kattavimmin eri käyttötarkoituksiin. Yrityksemme toiminta tuotantoa myöten on Tampereen keskustassa, josta tuotteitamme viedään yli kymmeneen maahan ympäri maailmaa. Olemme käsityöammattilainen, joka on onnistuneesti tuotteistanut toimintansa.

Marginaalisella toiminta-alueella puuhailu on haastavaa – me menestymme vain jatkuvan tuotteiden ja osaamisen kehittämisen avulla. Emme koskaan lupaa enempää kuin mitä osaamme ja jos emme osaa, opettelemme. Teemme kaikki mahdollisimman pitkälle itse, minkä takia homma pysyy aitona, huumorintajuisena ja omannäköisenä.

Menestystekijämme ovat avarakatseisuus, vientiin panostaminen, yksilöllinen erikoisosaaminen sekä rento tekemisen meininki. Haluamme kehittää hoitokäytäntöjä ja tuotteita, emme niinkään toimia perinteisten yritystoimintamallien mukaan. Lymed-henki sekä vahva suomalaisuus ovat luoneet meille kansainvälisillä markkinoilla kilpailuedun, josta emme tingi yrityksen kasvaessa.

Tekstiiliteollisuuden tulevaisuudennäkymät eivät ole lupaavat, minkä takia meidän tarpeisiimme koulutetaan entistä vähemmän tekstiilialan ammattilaisia. Vastatakseen alamme muuttuviin tarpeisiin, koululaitosten pitäisi rohkeasti ottaa entistä vahvempi asema tulevien ammattilaisten ja yritysten yhteistyölinkkinä.

Yritysyhteistyön voimaa menestystekijänä aliarvioidaan. Tarvitaan enemmän aidosti toimivia yhteistyöverkostoja ja foorumeita, joissa yritykset saisivat luoda uusia kontakteja ja jakaa tietotaitoa. Yritysten olisi tärkeä saada jakaa kokemuksiaan sekä peilata omaa tekemistään muihin. Yritykset voisivat verkostoitumisen kautta käyttää toistensa palveluita, jakaa kustannuksia sekä kehittää ratkaisuja ja tuotteita toistensa tarpeisiin. Jokaisella yrityksellä pitäisi olla ainakin yksi ”kaveriyritys”, vaikkapa ihan eri toimialalta, jonka kanssa jakaa kokemuksia – kaikkien on turha kompastua samoihin kuoppiin.

www.lymed.fi

Teija Toikka, Lymed Oy