Teollisuus

Kilpailussa pysyy mukana jatkuvalla kehityksellä

Javasko on Mänttä-Vilppulassa 30 vuotta toiminut konepaja, joka tunnetaan hyvästä laadustaan ja toimitusvarmuudestaan.

Olemme kehittyvä ja kasvava toimija: tänä vuonna liikevaihtomme tullee kasvamaan noin 30 prosenttia. Valmistamme tuotteita yksittäisistä osista täydellisiin laitteistoihin, asiakkaan toiveiden mukaisesti. Koko toimintamme sijaitsee Pohjois-Pirkanmaalla. Meillä on kolme hallia ja työllistämme noin 150 henkilöä. Vientiä on noin 20 % tuotannosta, pääasiassa muihin Pohjoismaihin.

Olemme menestyneet kovalla työllä. Kolmeenkymmeneen vuoteen on mahtunut hyviä ja huonoja kausia. Hyvinä kausina olemme kehittäneet toimintaamme ja investoineet, huonommat olemme eläneet nousukausilla tehtyjen investointien hedelmillä. Toimintaperiaatteemme on, että kehityksen on oltava jatkuvaa. Uudistamme koneita, kehitämme automaatiota ja tuotantoprosessia. Viimeisin mittava hankkeemme oli koko henkilöstömme kouluttaminen Lean-ajatteluun.

Pirkanmaa on vahvaa konepajateollisuuden aluetta. Olemme pyrkineet etsimään yhteistyömahdollisuuksia alan sisällä, erityisesti työnjaon suhteen. Näin me voimme keskittyä ydinosaamiseemme. Mänttä-Vilppulan kehitysyhtiö toimii mallikkaasti yhteistyössä yritysten kanssa. Koska Mänttä-Vilppula on maantieteellisesti hieman sivussa, olemme joutuneet tekemään työtä sen eteen, että saisimme osaavia työntekijöitä. Osan työntekijöistämme olemme kouluttaneet alusta asti. Muutoin sijainti on erinomainen, sillä täältä on lyhyt matka niin Jyväskylään, rannikkoseudulle kuin pääkaupunkiseudullekin.

Alamme kehittyy tulevaisuudessa varmastikin samaan suuntaan, mihin olemme menneet koko 2000-luvun. Lähialueet ovat kehittyneet ja ulkomaalaisia kilpailijoita löytyy runsaasti EU:n itäisistä jäsenmaista. Maamme kilpailukyvyn säilyttäminen on tärkeää. Ei saa pysähtyä. Koko ajan on oltava liikkeessä ja kehitettävä, mietittävä uusia mahdollisuuksia. Myös myynti on erittäin tärkeää – siitähän kaikki työ tulee.

www.javasko.com

Jarmo Korpela, Javasko Oy