Teollisuus

Ympäristöteknologia on potentiaalinen vientivaltti

Doranova on maaperän ja pohjaveden kunnostuksiin, sekä biokaasuratkaisuihin keskittynyt suomalainen ympäristöteknologiayhtiö.

Doranovan kehittämät ja patentoimat in situ -menetelmät mahdollistavat kustannus­tehokkaan maan ja pohjaveden kunnostuksen ilman massojen vaihtoa. Biokaasuratkaisujen saralla Doranova keskittyy kustannustehokkaiden Hardferm-kuivamädätys­laitosten kehittämiseen ja myymiseen.

Yhtiön toimitusjohtaja Antti Myllärinen näkee vahvaa kasvupotentiaalia erityisesti biokaasualalla ja kertoo heidän saaneen myös hyvin urakoita maaperän ja pohjaveden kunnostuksen puolella.

-Yleisesti voidaan sanoa, että näkymät ovat valoisia taantumapelosta huolimatta. Tarjoamamme uusiutuvaan energiantuotantoon ja puhtaaseen elinympäristöön tähtäävät ratkaisut ovat kohtuullisen tunnottomia suhdannevaihteluille. Osatekijä tässä on se, että maaperän ja pohjaveden kunnostuspuolella kunnat ja valtiojohtoiset instituutiot ovat isoja asiakkaitamme.

Doranova kehittää tehokkaita laitosratkaisuja biokaasun käyttöön

-Biokaasun tuotanto on tärkeä osa energiapalettia. Tulevaisuudessa biokaasun rooli liikennepolttoaineena tulee nousemaan merkittävästi, erityisesti raskaan liikenteen puolella. Lisäksi biokaasulla tehty sähkö tarjoaa oivan säätövoimalähteen aurinko- ja tuulienergian tueksi.

Pirkanmaan tarjoamia olosuhteita yritystoiminnalle Myllärinen suorastaan suitsuttaa:

-Tampereen alueen suotuisa kehitys näkyy meille monella tapaa. Meneillään olevat rakennus- ja infrahankkeet ovat tuoneet meille töitä ja toisaalta Pirkanmaan haluttavuus asuinseutuna mahdollistaa meille huipputekijöiden löytämisen ja laaja-alaiset korkeakoulut tuottavat lisää osaajia. Yritysten on hyvä sijoittua tänne, koska kilpailu tekijöistä on ainakin toistaiseksi hieman pienempää, kuin pääkaupunkiseudulla. Joskin täälläkin on työvoimaa tarjolla selkeästi vähemmän kuin pari vuotta sitten, mutta uskomme silti saavamme omiin aukioleviin työtehtäviin hyvät tekijät.

Viime aikoina harjoitetusta ilmastopolitiikasta Antti Myllärisellä on selkeä mielipide ja hän haluaa lähettää terveisiä myös päättäjille:

-Julkisuudessa puhutaan paljon siitä, ettei Suomen kannata olla ilmastoasioissa aktiivinen, jos isommat valtiotkaan eivät tee muutoksia. Oma näkemykseni ja viestini päättäjille on se, että edelläkävijänä toimiminen on ainoa järkevä vaihtoehto näin pienelle maalle. Olemalla edelläkävijöitä poliittisesti, mahdollistamme myös ilmastoratkaisuihin keskittyvän teollisuuden suotuisan kehittymisen ja turvaamme sitä kautta tulevaisuuden menestyksen vientimarkkinoilla.

Antti Myllyrinne, Doranovan toimitusjohtaja
Antti Myllärinen, Doranovan toimitusjohtaja