Uutiset

Kolmen ICT-yrityksen kasvutarinat Pirkanmaalta: Gofore, Eatech ja Triuvare

Gofore haluaa pelastaa Suomen digitaalisin keinoin. Ihan nurkan takana on paljon mullistavia uutuuksia, jotka muuttavat tapamme toimia. Goforen toimintaperiaatteena on avoimuus muutenkin kuin avoimen lähdekoodin perusteella.

”Unelmani on, että kansallinen tapa edistää asiointia ja huolehtia vaikkapa sote-sektorilla tietotekniikka-avusteisesti monista toiminnoista on vientikelpoista ja pääsemme toteuttamaan ulkomaille ratkaisuja. Projekteissa onnistumiselle on kysyntää myös julkisella sektorilla. Dinosaurusten ja epäonnistuneiden mammuttihankkeiden aika on ohi - tai ainakin pitäisi olla”, Kärki korostaa.

Tämäkin aihepiiri on toimitusjohtaja Kärjelle tuttu, sillä hän on toiminut isoissa ICT-hankkeissa useissa eri rooleissa – myös julkisen sektorin hankinta-asiantuntijana.

Mitkä ovatkaan avaimet eksponentiaaliseen 50–60 prosentin vuotuiseen kasvuun? Laajalla rintamalla kehittäminen ja kehittyminen – ylhäältä johtaminen ja hierarkiat eivät toimi, Timur Kärki toteaa.

”Kaikki lähtee meistä goforelaisista, tärkeä ja yhteisesti jaettu missio sekä aito työntekijälähtöisyys. Gofore on meidän juttumme ja se mitä me haluamme tehdä. Tiukan ammattimaisuuden ja tuloksellisuuden yhdistäminen yhteisöllisyyteen ja hauskanpitoon työssä. Oikean asian tekeminen: internet on keksitty uudelleen, digitalisaatio vaikuttaa laajalti yrityksiin ja yhteiskuntaan… mikä tahansa on mahdollista!”

”Ensimmäinen asiakkaamme on edelleen meidän asiakkaamme”

Eatech Oy:n yksi perustaja sekä myynti- ja markkinointijohtaja Toni Kokkonen kehuu ja korostaa myös yrityksensä alkuperää: ”Olemme Tampereelta ja ylpeitä siitä.”

Asiakaskohtaisia ohjelmistoratkaisuja, jatkuvia palveluja sekä tuoteliiketoimintaa tarjoavalla Eatechillä on kyky houkutella avomielisiä itsenäisesti ajattelevia työntekijöitä puoleensa.

”Motivaatiomme on tehdä asioita eri tavalla ja oikein sekä tavoitteena on kannattava kasvu. Ensimmäinen työntekijä palkattiin muutama kuukausi yritystoiminnan aloittamisen jälkeen. Haluamme rakentaa kumppanuutta, meille on pääasia, että kumppaneilla menee hyvin. Silti henkilöstön tyytyväisyys on tärkeintä. Viikon paras päivä on työpäivä”, Kokkonen kuvailee.

Eatechin henkilöstön vaihtuvuus on ennätyksellisen vähäistä, sillä vain pari työntekijää on lähtenyt ja hekin toiselle paikkakunnalle muuttamisen johdosta.

”Täällä ei ole ruuhkia ja kulkuyhteydet ovat hyvät, mikä on ratkaiseva tekijä myös pääkaupunkiseudun asiakkaita ajatellen. Pirkanmaalla on myös kilpailukykyinen kustannustaso. Sijaintimme Hervannassa on tärkeä, sillä sieltä on lyhyt matka TTY:lle, josta löydämme työntekijöitämme”, Kokkonen sanoo.

Eatechille täkäläinen ihmisläheinen toiminta tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ohjelmistoalan konkarit ovat tukena vaikkapa hallituksen jäseninä. Lisäksi paikalliset asiakas- ja kumppaniverkostot ovat keskeisessä asemassa niin kuin pienen, mutta pirteän ja joustavan Triuvarenkin toiminnassa.

”Huolehdimme asiakkaidemme ongelmista joka tapauksessa, mutta palveluun panostaminen on tärkeintä sekä asiakkaalle jäävä hyvä fiilis. Jos joku soittaa, että on ongelma niin menemme vaikkapa paikan päälle palvelemaan. Myymme ja toteutamme huoletonta IT-toimintaa eli huolehdimme kaiken sujuvuudesta”, Triuvare Oy:n toimitusjohtaja Toni Rantanen toteaa.

Tekemällä kaikki työt edellistä paremmin saa jatkuvasti lisää töitä ja asiakkaita, joista Triuvaren tapauksessa suurin osa on Pirkanmaalla.

”Etenkin Tampereen ammattikorkeakoulusta on otettu opiskelijoita meille kasvamaan ja muutenkin työllistetty amk-taustaisia henkilöitä. Palkkaamme sosiaalisia nörttejä, siis hyviä tyyppejä joiden on tultava toimeen etenkin ihmisten kanssa. Jos tekninen tietotaito ei riitä, sitä varten voi kouluttautua. Sosiaaliseksi persoonaksi on vaikea oppia tai kouluttautua”, Rantanen analysoi.

Kolme kasvutarinaa numeroin:

 • Gofore Oy on perustettu 2001
 • liikevaihto on 9,2 M€ (2014),
 • liikevoitto 15 %,
 • työllistää yli 111 työntekijää joista viime vuonna palkattiin 40.
 • ”Viime aikoina on henkilökuntamme monimuotoistunut ja ikähaitari venynyt molemmista päistä.”
 • Eatech Oy on perustettu 2006
 • liikevaihto on noin 2,4 M€ (2014)
 • työllistää lähes 50 työntekijää.
 • ”Kova kasvu johtuu myös siitä, että viime vuoden lopulla oli kova rekrytointivauhti uusien asiakkuuksien myötä.”
 • Triuvare Oy on perustettu 2005
 • liikevaihto on 1,4 M€ (2014)
 • työllistää 14 henkilöä.
 • ”Tavoitteena 2015 on 30 %:n kasvu tulosta tehden. 5 vuoden visiossa Triuvare työllistää 50 työntekijää, liikevaihtoa on 10 M€, tulosta jää 10 %, toimipisteitä on Suomessa useammalla paikkakunnalla ja omien työntekijöiden mielestä Triuvare on maailman paras työpaikka.”