Uutiset

”Tampereelta löytyy tarvittavaa osaamista”

Suunnon uusi mobiiliosaamisen yksikkö Tampereelle

Suunto ryhtyy kehittämään mobiilisovelluksia Tampereella, Technopolis Hermiassa. Kuvassa Tampereen yksikön vetäjä Sami Männistö ja tekninen projektipäällikkö Antti Hermunen.

Suunto, yksi maailman johtavista urheilijoiden ja seikkailijoiden käyttämien urheilukellojen, sukellustietokoneiden ja urheiluinstrumenttien suunnittelijoista ja valmistajista, on vahvistanut mobiiliosaamistaan avaamalla uuden osaamiskeskuksen Tampereelle.

Mobiilisovellusten käyttö on merkittävästi lisääntynyt ja sen myötä sovellusten merkitys osana Suunnon tuote- ja palvelutarjoamaa on kasvanut nopeasti viime vuosina. Uuden yksikön myötä Suunto on aloittanut iOS- sekä Android-osaajien rekrytoimisen.

”Olemme käynnistäneet sekä Android- että iOS-osaajien rekrytoinnin uuteen yksikköömme, ja syksyn kuluessa tavoitteenamme on kasvattaa yksikön kokoa noin kymmeneen henkeen”, kertoo mobiiliosaamiskeskuksen vetäjänä aloittanut Sami Männistö rekrytointitarpeesta.

Männistö uskoo osaajien löytyvän Tampereelta. Hänellä itsellään on pitkä kokemus kansainvälisestä ohjelmistokehityksestä sekä mobiili- ja web-palveluiden start-up liiketoiminnasta.

”Tampere on sijaintina meille erinomainen, sillä Suunnon emoyhtiön Amer Sportsin kesällä ostaman Sports Trackerin tiimistä osa työskentelee jo paikkakunnalla. Lisäksi täältä löytyy tarvittavaa osaamista nyt käynnistettävälle yksikölle.”

Parhaat eväät Tampereen seudulle sijoittumiseen

Tampereen kaupunkiseutu on Suomen toiseksi suurin kasvukeskus ja yksi nopeimmin kasvavia kaupunkiseutuja. Seudun sijainti on optimaalinen ja osaavien työntekijöiden saatavuus sekä pysyvyys ovat tärkeimpiä syitä siihen, että monet niin suuret kuin pienemmätkin menestyvät yritykset sijoittuvat Tampereen seudulle. Myös pääkaupunkiseutua alhaisempi kustannustaso on yksi seudun kilpailuvalteista.

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy toimii operatiivisena voimana, kun seutua markkinoidaan ja myydään yrityksille, investoinneille, matkailijoille ja osaajille. Tredea Oy edesauttoi myös Suunnon mobiiliosaamisen yksikön sijoittumispäätöksessä Tampereen Hervantaan.

”On ollut hienoa edesauttaa Suunnon kaltaisen yrityksen sijoittumispäätöstä Tampereen kaupunkiseudulle ja tarjota parhaat mahdolliset eväät yrityksen toiminnan käynnistämiseen seudulla”, iloitsee liiketoimintakehityksestä ja uusista investoinneista vastaava Oula Välipakka Tredea Oy:stä.

Oula Välipakka
Senior Manager, liiketoimintakehitys ja investoinnit
Tredea Oy
puh. 040 552 2000
oula.valipakka@tredea.fi

Raimo Vähämaa
Kehityspäällikkö, sijoittumispalvelut
Tredea Oy
puh. 050 505 2228
raimo.vahamaa@tredea.fi

Tarja Törmänen
Kehityspäällikkö, sijoittumispalvelut
Tredea Oy
puh. 040 806 2083
tarja.tormanen@tredea.fi

Suomen välkyimmät viestit ja yritystapahtumakalenteri
www.tampereenseudunvetovoima.fi | www.tapahtumatyrityksille.fi