Uutiset

Innovaatiosetelistä puhtia kasvuun ja kansainvälistymiseen

Tampereen kaupunkiseutu toimi edelläkävijänä ja otti ensimmäisenä Suomessa käyttöön sähköisen innovaatiosetelijärjestelmän. Yritykset ovat voineet hakea enimmillään 5000 euron tukea toimintansa innovointiin ja kansainvälistymiseen syksystä 2016 alkaen. Innovaatiosetelin avulla on syntynyt jo uusia työpaikkoja.

Innovaatiosetelillä yritys voi hankkia palvelun, joka on sille merkittävä avaus tai askel uuteen ja joka tukee yrityksen kasvua, kansainvälistymistä tai digitalisaatiota. Tuki maksetaan suoraan palveluntuottajalle.

Tamperelaisen sukeltajien paineentasauskammioita ja sairaaloiden ylipainehappihoitokammioita valmistavan Hypcomin tuotteista yli 90 prosenttia menee vientiin. Yrityksen toimitusjohtajan Harri Toijasen ajatuksissa oli jo pitkään muhinut laitteistojen toiminnan esittely kansainväliselle yleisölle videoiden avulla.

Koulutusta ja tiedotusta tukevien videoiden tuottajaksi löytyi Ideoiva Oy, joka tarjoaa innovaatiosetelillä yrityksille videopaketteja verkkoviestintään ja koulutuksiin.

Leila Viitala (Ideoiva Oy) ja Harri Toijanen (Hypcom Oy)
Leila Viitala (Ideoiva Oy) ja Harri Toijanen (Hypcom Oy)

Pakopeliin vinkkejä älykkäällä järjestelmällä

Pakopelit kasvattavat suosiotaan koko ajan. Tamperelainen, Ville Salosen luotsaama Room Escape Finland pyrkii alan ykkösketjuksi. Menoa kirittää nyt innovaatiosetelin avulla uudistettu pelihuoneiden vinkkijärjestelmä. Innovaatiosetelin ansiosta vinkkijärjestelmä nousi tärkeysjärjestyksessä korkeammalle kasvuyrityksen pitkällä tehtävälistalla.

Järjestelmän tekijäksi löytyi ohjelmistotalo Leonidas ja sieltä Toni Jyrkinen, joka pääsi toimeksiannon myötä sekä hyödyntämään osaamistaan että oppimaan uutta mm. anturien hyödyntämisestä.

Toni Jyrkinen (Leonidas) ja Ville Salonen (Room Escape).
Toni Jyrkinen (Leonidas) ja Ville Salonen (Room Escape).

Lisää vientiä ja uusia työpaikkoja

Business Tampereen jakama innovaatioseteli on tuonut puhtia seudun elinkeinoelämään. Kevääseen 2017 mennessä palveluita oli toimitettu 104 kappaletta, 76 yritystä oli aloittanut viennin tai laajentanut sitä uudelle markkina-alueelle ja 33 yrityksen liikevaihto oli lisääntynyt. Lisäksi oli syntynyt 13 uutta työpaikkaa.

Syksyn haussa hakijoilta edellytettiin kotipaikkaa tai vähintään toimipistettä Tampereen kaupunkiseudulla, mikä edelleen vahvisti innovaatiosetelin yhteyttä kaupunkiseudun elinkeinostrategiaan. Innovaatioseteli on seudullinen pilottihanke, jota rahoittavat Tampereen kaupunkiseudun kunnat ja Pirkanmaan liitto (EAKR).

Lue lisää innovaatiosetelistä