poLight on kehittänyt aivan uudenlaista linssiteknologiaa, joka jäljittelee ihmissilmän toimintaa ja parantaa kameroiden käyttömahdollisuuksia merkittävästi. Yritys tuntee alansa teknologian ja komponentit läpikotaisin, mutta jo parin vuoden ajan sillä on ollut tarvetta löytää myös järjestelmäosaajia, joiden erikoisalaa ovat kamerat ja kameramoduulit. Kiivaista etsinnöistä huolimatta sopivia henkilöitä ei löytynyt – kunnes Microsoft ilmoitti toukokuun 2016 lopulla sulkevansa Tampereen yksikkönsä.

Lue lisää

Tampereen kauppakamarin jäsenyritysten tulevan vuoden odotukset ovat parantuneet kaikilla mittareilla vuoden takaisesta, selviää vuoden ensimmäisestä Pirkanmaan yritysbarometrista. Yli puolet (55 %) yritysjohtajista katsoo, että liikevaihto kasvaa tänä vuonna. Parannusta viime vuoden mittausajankohtaan on 10 prosenttiyksikköä. Yritysten kokoluokittain tarkasteltuna tulos on myös rohkaiseva. Luottavaisimpia ovat yli 50 henkeä työllistävät yritykset.

Lue lisää

Tampereen kauppakamarin jäsenyrityksissä on ensi kesäksi tarjolla yli 4100 kesätyöpaikkaa. Tieto perustuu kauppakamarin helmikuussa tekemään kesätyöpaikkakyselyyn. Vaikka kesätöitä tarjoavien yritysten osuus hieman laski, pysyi ilmoitettujen paikkojen määrä samalla tasolla. Noin viidennes yrityksistä ilmoitti tänä vuonna palkkaavansa enemmän kesätyöntekijöitä kuin viime vuonna. Kauppakamari arvioi, että kaiken kaikkiaan pirkanmaalaisissa yrityksissä on kesätyöpaikkoja noin 11 000.

Lue lisää

Tampereen kauppakamarin jäsenyritysten liikevaihto-odotukset vuodelle 2015 nousseet: "Pirkanmaan yritysbarometri kertoo tuttua tarinaa Pirkanmaan taloudesta - liike-elämän palveluissa kauppa käy", Tampereen kauppakamarin apulaisjohtaja Markus Sjölund kommentoi tuloksia. Palvelualojen suhdannekuva näyttää jälleen kerran aurinkoisimmalta. Kaiken kaikkiaan 341 vastajasta liikevaihdon kasvuun uskoo 57 % vastaajista ja rekrytointitarpeitakin on yli kolmanneksella 164 vastaajasta. Liikevaihdosta kertovat mittarit ovat positiivisia, mutta odotukset henkilöstömäärän ja investointien kehittymisestä laahaavat. "Yksittäisiä investointeja on toki Pirkanmaaltakin uutisoitu, mutta meidän tiedusteluissamme investointien määrä on kaukana normaalilukemista", Sjölund arvioi.

Lue lisää

Ladataan…