Uutiset

Norjalainen poLight AS perusti toimipisteen Tampereelle

”Löysimme Tampereen seudulta juuri sopivaa osaamista”

poLight on kehittänyt aivan uudenlaista linssiteknologiaa, joka jäljittelee ihmissilmän toimintaa ja parantaa kameroiden käyttömahdollisuuksia merkittävästi. Lähes kymmenen vuoden tutkimus- ja kehitystyön jälkeen yhtiö on nyt tuomassa tuotteitaan markkinoille. poLightin kehittämää linssiä voidaan hyödyntää monessa eri käytössä, mutta ensimmäisenä se mullistanee älypuhelinten kamerat.

– Läpimurto markkinoille on tarkoitus tehdä alle vuoden kuluessa, ja Tampereen tiimillä tulee olemaan tässä pyrkimyksessä tärkeä osa, kertoo poLightin toimitusjohtaja Øyvind Isaksen.

Vuosien kehitystyön jälkeen poLight tuntee alansa teknologian ja komponentit läpikotaisin, mutta jo parin vuoden ajan sillä on ollut tarvetta löytää myös järjestelmäosaajia, joiden erikoisalaa ovat kamerat ja kameramoduulit. Kiivaista etsinnöistä huolimatta sopivia henkilöitä ei löytynyt – kunnes Microsoft ilmoitti toukokuun 2016 lopulla sulkevansa Tampereen yksikkönsä. Isaksen totesi uutisen luettuaan, että käsillä voisi olla poLightin etsimä tilaisuus.

– Ymmärsimme heti, että meidän pitää edetä nopeasti, jotta saamme haluamamme osaajat. Kuten sitten teimmekin, ja vieläpä kesälomakauden aikana, Isaksen sanoo.

poLightin Tampereen tiimi on Isaksenin mukaan yhtiölle melkoinen voimavara. Yhtiö on kehittänyt omaa ainutlaatuista teknologiaansa, ja kun siihen liitetään tamperelainen älypuhelinosaaminen, myös poLightin panos teknologiapartnerina monipuolistuu.

– Meillä on heti paremmat lähtökohdat auttaa asiakkaitamme käyttämään teknologiaamme. Pitemmällä aikavälillä tämä antaa meille tilaisuuden laajentaa tarjontaamme järjestelmäratkaisuihin, Isaksen sanoo.

poLight elää monella tapaa mielenkiintoisia aikoja. Elokuussa yhtiö kertoi saaneensa onnistuneesti päätökseen Private Placement -osakeannin, joka sai liikkeelle useita norjalaisia ja kansainvälisiä sijoittajia. Listautumisanti on tarkoitus järjestää vuoden kuluessa.

Tamperelainen erityisosaaminen on yrityksille tärkeä kilpailuvaltti

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy tasoitti poLightin tietä Tampereen seudulle: antoi tarvittavia taustatietoja, avasi yhteyksiä ja auttoi käytännön järjestelyissä. Tredean tuki jatkuu tarvittaessa.

– Jokainen yritys, joka pohtii toimipisteen perustamista uuteen maahan, haluaa tietää millaisia menestymisen edellytyksiä siellä on tarjolla. Osaajien saatavuus, tutkimus- ja liiketoimintayhteistyön mahdollisuudet, toimitilat, verkostot – kaikesta tästä pystymme tarjoamaan kattavasti tietoa, kertoo Tredean Oliver Hussey, Senior Manager, liiketoimintakehitys ja investoinnit.

– Tredean tuki on ollut erittäin ammattimaista ja ennakoivaa. Se sai meidät vakuuttumaan, että meidän kannattaa investoida Tampereen seudulle. Tampereen osaamiskeskuksestamme tulee pieni, mutta sillä on seudulla paljon hyödyllisiä yhteistyömahdollisuuksia, Isaksen toteaa.

– Haluamme tehdä Tampereen tarinaa tunnetuksi yhä laajemmin ja tuoda yhteisvoimin lisää poLightin kaltaisia hienoja yrityksiä seudulle. Jos siis sinulla on kontakteja yrityksiin, jotka voisivat hyötyä seudun nykyisestä tilanteesta, ota meihin yhteys, Hussey sanoo.

Sijoitu Tampereen seudulle! www.investtampere.fi

Palvelut ja tapahtumat yrityksellesi! www.yritystampere.fi